Usynlige mærker

Jeg har for nyligt lært, at man skal være opmærksomme på usynlige mærker, når man køber brugt. Det er en såkaldt DNA mærkning, som gør at hvis varer har været stjålet, så kan de være mærket med en særlig spray, som kan spores genstanden tilbage til den, der har fået genstanden stjålet.

Det kræver altså ingen fysisk mærkning eller ætsning, at mærke sine genstande længere. Det er ret smart, fordi det samtidig giver utallige anvendelsesmuligheder.
Men det gør selvfølgelig også, at man skal være ekstra opmærksom på, om man har handlet sig til en stjålet genstand. Det kræver nemlig særligt udstyr, at kunne se hvorvidt en genstand er sprayet, og efterfølgende at aflæse DNAen og matche det til databasen over de sprays som bruges.

Det positive er, at det giver bedre mulighed for at opklare indbrud, fordi genstande er mærket tilstrækkeligt og unikt.
Jeg synes ihvertfald det er en helt vild udvikling, og jeg er sikker på, at vi i fremtiden vil finde bare smartere og martere løsninger i den stil.